Allah Bize Yeter


''Ve elçilerin haberlerinden sana anlattığımız her şey senin kalbini güçlendirmek içindir. Bu konuda sana gerçek inanalar için de bir öğüt ve hatırlatma gelmiştir.''

(Hud,120)

Düşün... Seni ateşe atsalar İbrahim gibi, eğer Allah varsa kalbinde, O'na güvenmişsen sadece, ateş yakamaz içinde Allah olan kalbi. Ateş bile serin olur sana. Allah'ın izniyle, desteğiyle.

Düşün... Eğer denize düşsen Yunus gibi, balık da yutsa seni, kalbinde Allah varsa, pişmansan yaptıklarına o kalple, Allah seni balığın midesinden denizin kenarına yerleştirmeyi de bilir.

Düşün... Ellerinde imkan olan zorbalarca, zalimlerce tehtid ediliyorsan Musa gibi ve yine de elinden geldiğince, dilin döndüğünce haykırıyorsan gerçeği yine Musa gibi, o zaman korkma sen de. Merak etme, Allah kendi yolunda çabalayanların mükafatını muhakkak verir. Zalimler için ise kurtuluş yoktur. İşte onlar kaybedenlerdir.

Düşün... Eğer seni çıkardılarsa yerinden yurdundan, arkadaşınla saklandıysan bir mağaraya ve her şeye rağmen dostuna 'Üzülme Allah bizimledir.' diyebiliyorsan Muhammed gibi, sana da 9. sure olan Tevbe Suresinin 40. ayeti müjde olsun ey dost!

Düşün... Allah'ın sana verdiği güzelliği haram işlemeye vesile kılmıyorsan Yusuf gibi, diyebiliyorsan ki 'Sizin çağırdığınız şeydense zindan benim için daha sevimlidir.' diye, işte budur o güzelliğin hakkını verebilmek ve işte yine budur O'na karşı sorumluluk sahibi olmak.

Düşün... 'İlah yoktur O'ndan başka' dersen çocuğunu öldüreceklerini söylemelerine rağmen, bu zorbalığın karşısında haykırabiliyorsan gerçeği fazlasıyla Gafur Suresindeki başta imanını gizleyip sonrasında gerçeği tüm halka haykıran o ismini bilmediğimiz kahraman adam gibi, o zaman Allah'ın koruma müjdesi üzerine olsun, o zalimler sana hiçbir şey yapamaz. Allah'ın koruduğuna kim zarar verebilir, düşünsene? Eğer böyle cesursan, 40. Sure olan Gafur suresinin 45. ayeti sana müjde olsun.

Düşün... Eğer siz de Allah'ı savunmaya, O'nun yolunda çalışmaya nerede olursanız olun, şehrin ta öbür ucunda dahi olsanız, koşarak üstün çaba göstererek geliyorsanız, Yasin Suresinde yine ismini bilmediğimiz o yiğit gibi, o zaman sizin müjdeniz de 36. sure olan Yasin Suresinden 26. ve 27. ayetler olsun!

Düşün... Eğer sabrediyorsan Yakup gibi, birileri için değil, 'sabredersem kesinlikle geçecek' düşüncesiyle değil, sadece 'Allah benim sabretmemi istiyor, O sabredenlerle birlikte. Sabredersem de benimledir.' düşüncesiyle sabredersen, derdin senin müjden olur çünkü Allah seninledir, bilirsin. Bundan büyük müjde mi var?

Düşün... Bildiğin tek şey Allah ise ve zaten o Tek ve bilinmeye en değer Olan'a ortak koşulan ortamdan Kehf suresindeki yiğit gençler gibi hicret ettiysen her ne pahasına olursa olsun, Allah sen uykudayken dahi seni en mükemmel şekilde korur, kalbini de sağlamlaştırır.

Düşün... Eğer dua edersen Zekeriya gibi, ta kalbinin içinden, gizlice, ürpererek, hissederek ve aynı zamanda Allah'ın her şeye kadir olduğunu düşünerek, saçlarına ak düşüp kemiğin gevşemiş olsa, kısır da olsan ve Rab'den çocuk istesen, O sana nasip eder. Çünkü Yüce Allah için imkansız diye bir şey yoktur. O 'ol!' der ve olur.

Düşün... Ve eğer tüm insanlar seninle dalga geçse de, yanında azıcık insan olsa da senin gibi inanan, davandan vazgeçmezsen Nuh gibi, işte o zaman yeryüzü suyla kaplı olsa o yüce Yaratan seni vahiy sayesinde boğulmaktan kurtarmayı bilir.

Rabbimiz bize örnekler veriyor bizim gibi insanlardan ki kalbimiz pekişsin.
Güçlenelim.
Onlar yaptı.
Onlar kazandı.
Onlar zorlandılar ama kazandılar da.
Onlar gücünü yalnızca ve yalnızca Allah'tan aldılar.
Birbirlerini hiç tanımasalar da, ayrı yerlerde yaşasalarda, ayrı dilleri konuşsalar da bildikleri ortak bir şey vardı:

''Allah bize yeter!''

Tüm bunlar bizim için bir öğüt ve hatırlatma olsun:

''Ve elçilerin haberlerinden sana anlattığımız her şey senin kalbini güçlendirmek içindir. Bu konuda sana gerçek inanalar için de bir öğüt ve hatırlatma gelmiştir.''
(Hud,120)

Kuvvet yalnızca Allah'tan.
Hamd, övgü alemlerin Rabbi olan Yüce Allah'a.
Şükür O'na.
Allah bize yeter.

Yorumlar

  1. Düşün... Eğer yanında olmayan birini özlersen Yakup gibi ve yine onun gibi sabırla, ümitle beklersen Allah'tan -işler daha zorlaştığında bile- ve insanlar senin ümidini kırmak istediğinde, seni eleştirdiğinde sen 'Ben hüznümü, içimi doldurup taşıran özlemimi yalnızca Allah'a anlatıyorum.' dersen, sonu ne olursa olsun, Allah seninle birlikte, bunu bil.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder