Yalnızca Allah'a Güven



Hatırlayın, hiç mi sizin kötülüğünüz için yapılan planlardan Allah'ın izniyle kurtulmadınız? Ve belki haberiniz bile olmadan, şu an oluyor bu olay. Belki bir topluluk kinle sizin üzerinize ellerini uzatmaya niyet etmiş, ama Allah o elleri sizin üzerinizden uzaklaştırıyor. O sizin için bir rahmet istediyse, bu rahmete engel olabilecek hiç-kim-se yoktur.  O sizin için bir şeyi engellerse, o şeyi açacak da hiç-kim-se yoktur.

O tüm mülkün sahibi olandır. Siz ey inananlar, nasıl bir Tanrı'ya inandığınızın farkında mısınız? Bu yüce Güce inananlar için korku var mıdır? Güvenmek mi istiyorsunuz? Allah'tan başka o güvene layık kim olabilir? Ayetin sonunda söylendiği gibi: Müminler, yalnız Allah'a tevekkül etsinler!

Allah siz farketmeseniz de görmeseniz de en büyük, en güçlü koruyucunuz.

Siz uyursunuz, O uyumaz.

Siz güçsüz düşersiniz, O'nun gücü asla bitmez.

Siz 5 saniye sonra başımıza gelecek olan şeyi bilmezsniz, O nerede ne zaman öleceğinizi dahi bilir.

Siz her şeyi duyamazsınız, O'nun duymadığı hiçbir şey yoktur.

Sizin planınız sınırlıdır, O'nun asla inceliklerini hesap edemeyeceğiniz kusursuz planları vardır ve mutlaka gerçekleşir.

İşte bizim her an şükretmemizi gerektirecek en büyük neden de, bu yüce kuvvetin her an, nerede olursak, kiminle olursak olalım, bizimle birlikte olduğunu bilmemiz. En büyük müjde!
Bu müjde öyle ki, her ne zaman aklınıza kalbinize gelir, yüzünüzü de kalbinizi de büyük bir gülümseme kaplar.

Seni anmak ne büyük huzur ya Rabbim, ne büyük huzur!

O odur ki, müminlerin gönüllerine, imanları beraberinde iman geliştirsinler diye, mutluluk ve huzur indirdi. Yalnız Allah'ındır göklerin ve yerin orduları. Alîm'dir o Allah ki her şeyi bilir, Hakîm'dir ki her yaptığında muhakkak bir hikmet vardır.
(Fetih,4)

Kuvvet yalnızca Allah'tan. 
Övgü şu güzel bulutların da bizim de yüce Rabbimiz olan Allah'a. 
Şükürler olsun ait olduğumuz o yüce Kuvvet'e...

Yorumlar